Jyderup Realskole og Kollegiums juleafslutning 1972


Jyderup Realskoles kor 1972
Julen på Realskolen
Som ved alle skoler jules der også ved Jyderup Realskole. Fredag morgen, hvor alle elever og lærere samledes til fælles morgensang i gymnastiksalen, opførte piger fra skolen et smukt og stemningsfuldt Lucia-optog indstuderet af musikpædagog fru Birgit Rasmussen. Der er tradition for dette Lucia-optog ved Realskolen og fra mange sider er der bud efter Lucia-pigerne.
Torsdag aften er der julefest på Kollegiet, hvor eleverne bl.a. opfører julespillet Det sidste juletræ, samt en nissedans og endelig sluttes der af med en svingom. Torsdag tages der juleferie, og det markeres med juletræ på skolen. Skolegangen starter igen den 8. januar 19731


"Det sidste juletræ" med Marianne Fomsgaard Andersen og Kim Vestergaard
Fra "Det blå hæfte"
Det sidste juletræ

1972 22. dec.; Festlig juleoptakt på Kollegiet
Juleafslutningen på Jyderup Realskoles Kollegiet, blev en festlig optakt til julen.
Onsdag aften samledes eleverne i Kollegiets spisesal, hvor der blev serveret flæskesteg og ris-a-la-mande, med mandelgave ved hvert bord.
Efter spisningen blev der opført et jule-nisse-spil, der gjorde stor lykke, der blev leget, danset og uddelt godteposer, serveret forfriskninger, m.m.
Ved midnat blev alle beordret i seng - og derefter er det gammel tradition, at eleverne lister op og "laver" juleballade, men denne gang var det lærerne der lavede ballade med eleverne, alle blev anmodet om at stå op da de havde ligget en god halv times tid, for at løbe ud og finde et tændt juletræ. Det blev omsider fundet i Søbæksgården's lade, med tændte el-lys, og ved hjemkomsten var der varm gløgg til alle!
I går mødte børnene kl. 9 og 9.30 var der juletræ i gymnastiksalen, med juletale ved pastor Arne Madsen, Buerup og der blev sunget julesalmer.
Forstander Peter Hehnel ønskede alle glædelig jul og meddelte, at der er juleferie til mandag den 8. januar 19732


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 16. dec. 1972, side 6; Julen på Realskolen
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 22. dec. 1972, side 6; Festlig juleoptakt på Kollegiet
Note:

Sidst opdateret 28. januar 2015
©Jyderup Realskole