Uden mad og drikke....


Forbedringer
Det siger sig selv, at eleverne ikke kan leve af åndelig føde alene, der følges parolen, at "uden mad og drikke, duer helten ikke", og for over 100.000 kr. er der sket moderniseringer der, hvor kostskoleelevernes mad tilberedes. Her er det hovmester Carsten Manley, der regerer, og for ham og hans medarbejdere er det til megen gavn og arbejdsbesparelse, at hele køkkensektoren har fået en ansigtsløftning, efter sundhedsmyndighedernes og fagmænds anvisninger. Køkkenet har fået nyt gulv med skridsikre klinker, der er nemme at spule. På væggene er opsat fliser i to meters højde, hvilket krævede, at alle kontakter blev gjort vandtætte. Overalt er der nye rustfrie stålborde, og under bordene er der anbragt tremmehylder. Til Smørrebrød er anskaffet aluminiumsbakker og en bakkevogn samt til kassetter til tallerkener og bestik med tilhørende kassettevogn og reoler mm. Et stort, nyt varmeskab letter også arbejdet1

Frikvarter dec. 1975
Kollegiekøkkenet fornyet for 10.000 kr.

10 år er gået siden kollegiets start. Mange forbedringer af de oprindelig faciliteter er gennemført, og i år var turen kommet til køkkensektionen. Den har nu efter sundheds- og andre myndigheders anvisning fået en tydelig ansigtsløftning.
Det besluttedes således at lægge nyt gulv bestående af skridsikre klinker, så personalet ikke skulle risikere at falde og slå sig. Samtidig opnåede man derved, at rengøringen lettedes, idet klinkegulvet kan spules.
Det samme kan væggene i dag, idet der er blevet opsat fliser i to meters højde. Det krævede naturligvis samtidig, at alle de elektriske kontakter blev gjort vandtætte.
Sundhedsmyndighederne så gerne, at man nu også anskaffede rustfrie stålborde overalt, og at hylderne under bordene blev tremmehylder. Dette ønske blev også opfyldt.
En kraftig udsugning over gryder og pander blev sikret.
Derudover anskaffedes aluminiumsbakker til smørrebrød og en bakkevogn samt kassetter til tallerkener og bestik. Dertil kassettevogn og reoler samt endelig et varmeskab, hvori maden kan holde sig varm. - Nu, hvor arbejdet er overstået, og vi har vænnet os til alt det nye, er der almindelig tilfredshed med anskaffelserne, fremhæver hovmesteren. Hvad det hele kostede ? over 100.000 kr.2
Jyderup Realskoles Kollegiums hovmester Carsten Manley
Her ses køkkenassistent Inge Nielsen, Kollegiet 1977
Mortensaften er en af de traditonsrige dag på Jyderup Realskoles Kollegium. Til traditionen hører også den faste menu, som hovmester Carsten Manley står for arrangemenet af: Andesteg og ris a'lamande. Og her er det køkkenassistent Inge Nielsen på vej ind med et af de bugnende fade til de forventningsfulde kostelever3
Inge Nielsen, Køkkenassistent, Jyderup Realskoles Kollegium 1977
Inge Nielsen, Kollegiet 1977


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 18. dec. 1975, side 6; Jyderup Realskoles skoleblad i ny og mere gedigen udgave
Kilde 2: Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter, dec. 1975 side 4-5
Kilde 3: Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter, dec. 1977, side 35
Note:
4. juni 2015, den ansatte på kontoret på Søbæk skole er i familie med Inge
Lidt i tvivl om det var hende eller hendes mand - håber hun skriver til mig.
Inge er desværre gået bort
Hun (den ansatte på kontoret) blev rigtig glad for at se billedet af Inge og jeg bad hende fortælle Inge's mand at vi satte stor pris på Inge, hun var altid flink og behagelig.

Sidst opdateret 5. juni 2015
©Jyderup Realskole