Den nye elevfløj færdig

1974 april Stedinghus i Jyderup udvides med ny elevfløj. Med plads til yderligere 20 elever.
Stedinghus Kostskole på Chr. F. Jensens Vej i Jyderup udvides nu med en ny elevfløj, der bliver opført i haven og som får ti dbl. værelser og her med plads til yderligere 20 kostelever, oplyser forstander John Larsen,
Stedinghus drives under Jyderup Realskoles Kollegium, og der stilles stadig større og større krav til de faciliteter kosteleverne skal sikres, hvis man vil gøre sig håb om at være med tiden. I Stedinghus er der i hovedfløjen 12 dbl. værelser med 24 elever, og efter nybygningen kommer man nu op på at kunne tage 44 kostelever.
Stedinghus
Billede fra Kalundborg Folkeblad 23. april 1974, side 6 af Stedinghus
Selvstændigt bad og toilet i lighed med værelserne på Kollegiet på Søbæksvej. Endelig opføres der i stueetagen en lærerbolig, som John Larsen selv flytter ind i, for herfra selv at forestå tilsynet med den nye elevfløj, et hverv John Larsen hidtil har forestået på drengeafdelingen ved Kollegiet på Søbæksvej.
Den nye fløj skal være færdig i juli måned, så den kan tages i brug ved det nye skoleårs begyndelse i august. - Man har taget elever ind, så der bliver hektiske arbejdsdage på byggepladsen frem til juli måned.
Det er firmaet Aksel og Lars Jensen, Mørkøv, der forestår murearbejdet, mens Erik Johansen, Mørkøv, er overdraget tømrer- og snedkerarbejdet, blik- og sanitetsarbejdet, Hans Sørensen, Jyderup, og el-arbejdet Poul Christensen, Jyderup1

1974, 8. aug. Stedinghus tager den nye elevfløj i brug
Der hersker i disse dage en hektisk aktivitet på Jyderup Realskoles kostafdeling Stedinghus på Chr. F. Jensen, hvor man ved det nye skoleårs begyndelse på mandag skal tage den nye elevfløj, der opføres i haven, i brug.
Det er forstanderparret John og Hildegard Larsen, der har taget initiativet til denne udvidelse, og Stedinghus kommer herefter op på 45 kostelever, siger John Larsen til "Folkebladet".
Men vi må erkende, at trods en effektiv indsats fra håndværkere bliver alt ikke klart til indflytningen på søndag, hvor de nye elever kommer. Men vi får plads til alle, og i løbet af relativ kort tid vil hele den nye afdeling være færdig.
10 elevværelser
Den nye fløj, der er opført i gule sten, er på 31,5 x 10 meter og udnyttes i halvanden etage.
Den halve udnyttede etage på loftet betyder, at man kan indrette opholdslokaler, tekøkken og andre fritidsfaciliteter.
I selve stueetagen er der indrettet, 10 dobbeltværelser og ét enkelt, så udvidelsen forøger kostelevantallet med 21. Samtlige værelser har selvstændigt bad og toilet i lighed med værelserne på Kollegiet på Søbæksvej. Endvidere er der i stueetagen indrettet beboelse for forstanderparret John Larsen og hans hustru, der begge er lærere ved Realskolen, er flyttet ind på Stedinghus hvor de selv overtager tilsynet. Og samtlige nye værelser er optaget.
Det håndværksmæssige arbejder på den nye fløj er udført af murerfirmaet Aksel og Lars Jensen, Mørkøv, for tømrerarbejdet Erik Johansen, Mørkøv, blikkenslager - og sanitetsarbejdet, Hans Sørensen, Jyderup, og el arbejdet Poul Christensen, Jyderup.

Gennemgribende istandsættelse
Men også i den gamle fløj på Stedinghus er der i sommerferien sket store ting. Her råder man over 12 værelser med plads til 25 elever. Alle værelser er nu istandsat og frisket op med maling, hvilket også er sket i opholdsstuerne og i spisestuen. Endelig er hele køkkenet blevet restaureret og blevet udstyret med en række moderne teknisk hjælpemidler, bl.a. et stort restaurationskomfur.
Med forøgelse af de 21 nye kostelever til den nye fløj får "Stedinhus" nu i alt 45 kostelever. En stor daglig husholdning, og som hovmester har man antaget fru Hanne Manley, hvis mand, Carsten Manley, er hovmester på Kollegiet på Søbæksvej.2

Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 23. april 1974, side 6;Stedinghus i Jyderup udvides med ny elevfløj
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 8. aug. 1974, side 6; Stedinghus

Sidst opdateret 18. januar 2015
©Jyderup Realskole