Marie og Laurits Modin
af deres 5 børn ses Else Modin at gå på på Jyderup Realskole fra IV Mellemskoleklasse 1936/37-42 og 1943 Realeksamen1


En sød og populær dame, Marie Modin, Jyderup, fylder 2. påskedag 80 år.
Marie Modin er født i Buerup sogn. I Jorløse lærte hun som ung Laurits Modin at kende og ved giftermålet fik de deres første hjem i Jorløse. Ved fælles flid blev ønsket om et noget større landbrug realiseret da de købte ejendom i Bjergsted. Her fik ægteparret Modin mange lykkelige år, hvor der, trods daglig travlhed, blev tid til, at tage del i foreningsarbejde og andre udadvendte gøremål. Laurits Modin var i adskillige år formand for husmandsforeningen og Marie et par perioder forhusholdningsudvalget.
I første række af opgaver har det altid været vigtigst for Marie Modin, at være en god og kærlig hustru og mor, og for de fem børn og deres familie er hun fortsat det samlende midtpunkt. Tre døtre, Else Jensen, Bente Sørensen og Annie Sørensen, bor henholdsvis i Fårevejl (de to førstnævnte) og Holbæk, en søn er autoforhandler Alex Modin, Asnæs.
Efter at have solgt ejendommen i Bjergsted, flyttede Marie og Laur. Modin til Lynggårdsvej i Jyderup. For ca. en halv snes år siden havde fru Modin den sorg, at miste sin mand. Huset blev solgt og hun flyttede til Skovbrynet, men måtte for 4 år siden, på grund af svigtende helbred, flytte til Jyderup Plejehjem. Også her har fru Modin fået gode venner, som hygger sig i hendes selskab fordi hun altid er positiv i sin indstilling til både mennesker og omgivelser2


Kilder:
Kilde 1: Jyderup Realskoles årsberetning 1937-44
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 14. april 1979, side 8; 80 år
Noter:
Jyderup Kirkebog 1959-73 Laurits Modin død 27. juli 1969 (opslag 63 nr. 6)

Sidst rettet 28. februar 2016
©Jyderup Realskole