Torben Brockdorff Jensen
Torben ses på Jyderup Realskole i 1957 og kun dette ene skoleår2
Har pt. maj 2014 ikke kunne finde ham ved konfirmation (mellem 56-60)
eller ved fødsel i Jyderup Kirkebøger (også prøvet Ballerup for fødsels år ca. 45-48)3
Er ikke helt sikker på det er samme familie men:1985 ; Tømrerfirmaet J. Brockdorff Jensen
I dag, mandag den 1. juli (1985) kan tømrermester J. Brockdorff Jensen, Jyderup, fejre sit firmas 25 års jubilæum.
Firmaet har traditioner helt tilbage til 1883, hvor det blev etableret af den kendt Jyderup håndværker H.N. Hansen, som i 1919 indgik kompagniskab med tømrermester A.P. Christiansen. Denne førte firmaet videre til 1960, hvor han indgik kompagniskab med J. Brockdorff Jensen, der stammer fra København og som ung udlærtes som tømrersvend i Ballerup, men som siden 1946 havde været svend hos Christiansen.
Efter fem års samarbejde trak Christiansen sig tilbage og lod firmaet overgå til J. Brockdorff Jensen, som i dag kan fejre sit 25 års forretningsjubilæum

Nyt værksted
Efter overtagelsen opstod der problem med at finde egnede værkstedslokaler, idet det hidtidige værksted på Skovvej lå i beboelsesområde hvor man kørte på en dispensation. Men i hast lykkedes det at få opført en ny og moderne værkstedsbygning i det nyudlagte industrikvarter ved Lyngvej, som siden 1967 har udgjort rammen om firmaets aktiviteter.
Brockdorff's værksted


Firmaet har gennem årene udført adskillige større arbejder. Lokalt kan nævnes restaureringen af Jyderup og Mørkøv kirker og moderniseringen af Bromølle Kro. Og af nybygninger kan nævnes Tornved Rådhus, Th. Olesens kornhaller, Lindegården og adskillige skoler i omegnen.
J. Brockdorff Jensen har i årenes løb uddannet en langrække dygtige lærlinge. Disse såvel som firmaets svende har ved deres samarbejdsvilje og håndværksmæssige kunne været firmaet en stor støtte. Håndværksmæssig kvalitet og tradition er centrale krav som Brockdorff Jensen altid har stillet til sig selv og sine medarbejdere, og det har gennem årene skabt det bedste omdømme af det kendte Jyderup tømrerfirma1

Der er en Fru Jonna Brockdorf Jensen i omtale af telefoncentralen, ved pt. ikke om det er samme familie


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 1. juli 1985, side 6; Tømrerfirmaet J. Brockdorff Jensen, Jyderup, fylder 25 år
Kilde 2: Jyderup Realskoles årsberetning 1958
Kilde 3: Jyderup Kirkebøger 1956-60 for konfirmation, drenge/Ballerup kirkebøger

Sidst rettet 27. januar 2015
©Jyderup Realskole