Kjeld Hansen
Jyderup kirkebog 1958-74 opslag 15 nr. 22 Konfirmeret 2. oktober 1960
Kjeld Holger Steen Hansen ses IV Underklasse 19561 - og tage Realeksamen 19622Jyderup Realskole
Forældre Holger og Anna Hansen, Holbækvej 313

1965 29. juni; På eventyr ud i "den vide verden"
- med Tyrkiet som første mål

De to 19 årige kammerater, Kjeld Hansen, søn af vulkanisør Holger Hansen, Jyderup og Bo Jacoby, søn af overlæge Ove Jacoby, Holbæk, startede i aftes på en eventyrtur "ud i den vide verden" med Istanbul som første mål.
Med tog går rejsen direkte til Tyrkiet, og her vil de lade eventyret spille ind, i det de vil tage på "lift" med den, der tilbyder sig, ligegyldigt om turen går videre til Tyrkiets andre byer og egne, eller muligvis Syrien eller Israel og måske med skib over Middelhavet.
Ophold på to måneder
Opholdet sydpå skal vare i to måneder, og de unge mænd håber at komme til at opleve en masse. De er begge studenter fra "Stenhus"
- Vi har intet som helst program fra det øjeblik, vi står af toget i Istanbul, fortalte Kjeld Hansen inden afrejsen. Vi har en bestemt sum penge med, som vi regner med kan strække til fortæring i to måneder, men ikke til transport.
På den måde er det faktisk bombesikkert, at man kommer til at opleve en alsidig og "broget" ferie, forhåbentlig et virkeligt eventyr - af de gode.
- Hvad med hjemturen?
- Det bliver også pr. lift, og da vil vi meget gerne gennem bl.a. Jugoslavien og Østrig. Det skulle, efter vore beregninger, kunne blive til alle tiders ferie, inden vi skal hjem til pligterne igen, slutter Kjeld Hansen, som selv vil hjem til et højskoleophold på Øskov, mens Bo Jacoby fortsætter studierne. Bliver der tid til at sende et par rejsebreve, da er der givet løfte om det på forhånd4


Kilder:
Kilde 1: Jyderup Realskoles årsberetning, den 15. maj 1956, E. Christensen, Jyderup Bogtrykkeri, Jyderup
Kilde 2: Jyderup Realskoles årsberetning 1961-63, E. Christensen, Jyderup Bogtrykkeri, Jyderup
Kilde 3: Oplyst af Flemming Thorsen
Kilde 4: Kalundborg Folkeblad 29. juni 1965, side 4; På eventyr ud i "den vide verden"

Sidst rettet 27. januar 2015
©Jyderup Realskole