The Wead's


The Wead"s optaget af Dansk Musikerforbund
Jyderup har nu også fået sit pigtrådsorkester. Poporkestret har fået navnet "The Wead"s, et navn, der ganske vist ikke er at finde i ordbogen, men det er pigtrådsorkester jo heller ikke, og bare navnet kan fænge, er hensigten nået.
Der er tre Jens'er i orkestret: Jens Jensen, Høedvej 17, Jens Hartvig, Aldersrovej 6 og Jens Ramlev, Tornved. Det fjerde medlems navn begynder ganske vist med J, men det er "kun" blevet til Jan, og den pågældende udøver er Jan Kronbach, Holbækvej 106.

Tromme og guitarer
Der spilles på tromme, elektrisk guitar og basguitar, og de fire musikere har spillet sammen i ca. 1½ år. Nu er der glæde over, at de er blevet optaget i Dansk Musikforbund, hvilket skulle være en fordel ved engagementer og måske en dag åbne adgang til noget mere.

Langhårede
- Er "The Beatles" forbilledet spørger vi Jan Kronbach.
- Det er de vist for de fleste unge, som kan lide moderne rytmer.
- Og hvad lokkerne angår?
- En overgang var vi alle fire nået til en hårlængde, der ca. kunne stå mål med idolerne, men to af os går på Realskolen, og der ser man ikke gerne "The Beatles frisurer", så vi har måttet holde det lidt i ave, men vi kan godt love, at "det er på vej" med den rigtige længde!. Der er jo nogen, som kalder det for skørt, men når nu de unge kan lide det og synes, det er sjovt, så må vi da følge med, når vi opretter poporkester.

Danseorkester
Og det er den såkaldte pigtrådsmusik?
- Vi spiller både pigtråd og mere - om jeg så må sig - stille musik, men stadig indenfor poprytmer. Vi har haft en del bestillinger og har fået ros af arrangørerne, og det har givet os mod på at tage ud, hvor som helst men har brug for et danseorkester - altså et poporkester1


Se også The round house club


Kilde:

Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 3. februar 1965, side 3; Jyderup har fået pigtrådsorkester!
Kilde 2: Avisartikel fra Bente Stilhoff Jakobsen for Realisterne 1966
Note:
Jan Kronbach ses at gå ud fra 3. Real 1966 dvs. her gå Jan i 2. Real2
Pt. kan ikke se hvem af de tre andre der går på Jyderup Realskole.


Sidst opdateret 28. januar 2015
©Jyderup Realskole