Jyderup veteran fodbold
1966 4. juli; Veteranfodbold
Jyderup fodbold veteraner fra ind- og udland til stævne
Det blev alle tiders dag og gensyn for de mange "veteraner", der i lørdags spillede venskabskampe og fejrede veteranfest i Jyderup.
Vejret var vidunderligt, flagene var hejst, og alt var lagt tilrette for et vellukket arrangement - hvad det da også blev på alle måder.
Jyderup SG og I's veteraner, nuværende medlemmer, byens borgere og andre venner, var mødt op på idrætspladsen, hvor "alle bød velkommen til alle", inden kampene skulle begynde. De tre kampe: Provinsen - Jyderup, Jyderup - København og København - Provinsen, blev afviklet i nogenlunde tvangfri påklædning, dog med reglementerede afvigelser i farverne, men højst ureglementeret fodbeklædning: gummisko!

Kendte fodboldnavne
Der var flere kendte navne på de tre hold, bl.a. Erik Dyrholma, B 1913, Odense, Helge Davidsenb, Køge, Carl-Erik Davidsen, København, Erling Nielsen, Kalundborg, m.fl.
Dommere var entreprenør Aage Nielsen, København, tidl. Jyderup, og tømrer John Odgaard, Rådbjerg, Aage Nielsen, havde to sønner med på holdene, Bruno Nielsen, København, og globetrotteren Bjørn Nielsen, der var hjemme på besøg fra Afrika, og som allerede i går, søndag, drog tilbage til Nairobi. Af de andre "udenlands Jyderuppere" var der bl.a. direktør Hugo Schrøder, Helsingborg.
Veteranfodbold
Billedet her er fra facebooksiden Stationsbyen Jyderup og fra ca. 1950
Alle fik "bøder"
Kampene blev spillet på absolut underholdende måde, og jubelen var stor fra publikum. Der vankede bøder for den mindste forseelse; om det så var dommerne, så måtte de af med beløb, og pengene gik til udgifter ved veteranfesten. Dette gode formål var nok medvirkende årsag til, at adskillige af de 3 x 13 på holdene, i morsomme situationer ligefrem gik ud på at komme af med bøder. Dysternes resultater blev: Provinsen-Jyderup 0-0, Jyderup-København 1-0 og København-Provinsen 1-3

Glædeligt gensyn
Bordene på café "Trekanten" var pyntet nydeligt med blomster, lys og flag, og her bød medlem af festudvalget, Bruno Nielsen, København, velkommen og udtrykte glæde over den interesse, der var for denne kun et år gamle klub. Lokale venner og i øvrigt alle med tilknytning til Jyderup og til sporten, var enige om at udvirke øget medlemstal, således at den årligt tilbagevendende fest kunne blive mere festlig for hvert år.
Der var spisning af medbragt mad, andre havde bestilt kuverter på "Trekanten", og stemningen var ovenud festlig af lutter glæde over at møde hinanden igen i hjemlige omgivelser og få opfrisket glade minder. Det lød hele tiden: "Kan I huske", og det var i hvert fald ikke sørgelige minder, der blev husket!

Generalforsamling, I en pause holdt Veteranklubben generalforsamling1
1967 3. juli; Jyderup veteranerne markerede sammenholdet
Pokalen til Hans Enevoldsen
Jyderup Veteran Clubs årsfest i Jyderup i lørdags blev den hidtil største succes, med stor tilslutning til såvel fodboldkampe som aftenfesten. Fodboldkampens resultater blev følgende i de indledende kampe: København- Provinsen 1-1, Jyderup-København 2-0, afsluttende kampe: Provinsen 3 point, Jyderup 2 og København 1 point.
Ved generalforsamlingen på café "Trekanten" aflagde Henning Schrøder beretning og forelagde regnskabet.
Genvalgt blev Bruno Nielsen, Henning Schrøder, Niels Christensen. Den øvrige bestyrelse består af Carl-Erik Davidsen, København, Hakon Jensen, Bjergby, Karl Nielsen, Jyderup, Tony Sørensen, Mørkøv, Benny Nielsen, Jyderup og Frede Christiansen, Store Merløse.

Ved aftenfesten
var Henning Schrøder toastmaster og der blev budt velkommen ved Bruno Nielsen, København.
Efter spisningen skulle overrækkes erindringspræmie og en pokal, og der var især spænding om sidstnævnte overrækkelse, idet man proklamerede, at pokalen tildeltes det medlem af Jyderup Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening, der i det forløbne år har ydet en stor idrætspræstation.
JVC går enstemmigt ind for, at pokalen skal tildeles Hans Enevoldsen, og at ingen har mere fortjent den end Hans, der har trænet alle os veteraner - da vi var drenge, udtalte Bruno Nielsen, og fortsatte: "Ingen har som Hans Enevoldsen ofret sig i arbejdet for JSGI. Lige fra sin tidligste ungdom trænede han drengeholdene op til at blive gode sportsfolk, som nævnt også os, der nu udgør "kærnen" i JVC, og jeg tør sige, at vi alle mindes tiden med glæde, og beundrer, at han nu, trods alderen, daglig yder en indsats og tager til idrætspladsen for at vedligeholde denne. Ikke blot i det forløbne år, men gennem hele sit liv har han ydet en præstation der gør ham fortjent til at modtage JVC pokalen 1967
Henning Schrøder overrakte pokalen uden orkanagtig bifald, et bevis for, at alle bifaldt valget.

Den største dag
"Det er den største dag i mit liv, for med den tanke der ligger bag overrækkelsen af pokalen, beviser I for mig, at mit arbejde ikke har været omsonst" udtalte Hans Enevoldsen, der også udtrykte glæde over at kunne følge idrætsarbejdet og dets udøvere, på baggrund af venskab og sammenhold, i en fælles interesse for al sund sport.

Til klubhuset
To sange forfattet til lejligheden blev sunget og gjorde stor lykke.
Fru Kristine Enevoldsen havde ordet for at takke fordi man tog de ældre med i kammeratskabet.
Carl-Erik Rasmussen, København, var en super morsom "auktionarius" ved en pakkeauktion over medbragte gaver. Der blev budt livligt, da det blev meldt, at det indkomne beløb ville blive skænket til JSGI's nye klubhus, der er under opførelse på Ellebjerg.
Den meget vellykkede veteranfest sluttede med dans til Poul Verners musik. De "veteraner", der bor længere væk, blev weekenden over i Jyderup, og der blev i øvrigt udtrykt tilfredshed med, at så mange slutter op om clubben, som tilfældet er, ligesom man vil udvirke, at alle gamle fodboldspillere indmelder sig2


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 4. juli 1966, side 3; Veteranfodbold
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 3. juli 1967, side 4; Jyderup veteranerne markerede sammenholdet
Noter:
a) Erik Dyrholm ses på Jyderup Realskole 1955 IV Mellem A
b) Helge Davidsen ses på Jyderup Realskole 1948 Realeksamen


Sidst opdateret 14. oktober 2015
©Jyderup Realskole