Jyderup vaskeri
1968 marts; Vaskeriet solgt
Rekord vaskeriet solgt
Indehaveren af Rekord vaskeriet på Drivsaatvej, Jyderup, fru Ellen Carl August Jensen har solgt virksomheden til vaskeriets forpagterpar Inge og Peter Thomassen, overtagelse 1. april 1968. Hr. og fru Thomassen overtog virksomheden for godt et år siden og har med flid og dygtighed oparbejdet vaskeriet. Fru Jensen, der slev har grundlagt Rekord-vaskeriet, ønskede kun at sælge til et ægtepar, der havde alle betingelser for at gøre det til en blomstrende virksomhed, og det ægtepar har fru Jensen fundet i hr. og fru Thomassen1

1969 marts; Vaskeri
Selvvaskeri og renseri i Jyderup - Jyderup renseri og Vaskeri åbner ny afdeling.
Jyderup får nu sit første helautomatiske møntvaskeri og renseri. Det er vaskeriejer Axel V. Hansen, Jyderup renseri og vaskeri, der har taget dette friske initiativ og nu udvider sit firma på Nyvej med en sådan afdeling. Det er nødvendigt at følge med tiden, siger Axel Hansen, til "Folkebladet"
Møntvaskerier er populære alle steder, og det skulle netop kunne gå fint sammen med vort bestående vaskeri og renseri.
I weekenden har teknikere arbejdet på installeringen af en større kedel, der vil kunne forsyne begge afdelinger. Men det har været nødvendigt at udvide og bygge nyt kedelhus.

Otte vaskemaskiner
Det nye selvbetjenings vaskeri og renseri vil få 8 vaskemaskiner med en kapacitet på 8 kg tøj, en elektrisk rulle (strygemaskine), to tørre tumbler og et kemisk renseanlæg. På 40 min skulle tøjet være færdigt, vasket og slynget. Der er tale om hel automatisk, så både større børn og ægtemanden vil kunne ordne en vask mens mor så ordner rengøringen i hjemmet. Endvidere bliver der automat med læskedrikke og automat med sæbe. Endelig installeres et boxanlæg således at folk også vil kunne indlevere tøj til rensning og vask, hvis man ikke selv ønsker at ordne sit tøj. Den nye afdeling bliver på ca. 60 kvm.

Åbent til kl. 22
Det nye selvbetjenings vaskeri og renseri, vil kunne være klart til åbning sidst i denne måned, og der vil blive holdt åben fra kl. 7 morgen til kl. 22 om aftenen, også lørdag-søndag. I de første dage vil såvel sæbefirmaet, som maskinfirmaet sende folk herned, således husmødrene kan få en vejledning, men i øvrigt skulle det ikke blive noget problem, siger Axel Hansen, da der er tale om hel automatiske maskiner hvorfra tøjet ikke skal ud før det er færdigt.

Billig vask
Der er tale om ret store investeringer ved oprettelse af et sådant selvbetjeningsvaskeri, men alligevel må det siges at være en billig form for vask. En maskine til 8 kg tøj koster 4,50 kr., hertil kommer så 1,25 kr. til sæbe og 1 kr. til tørremaskine, og skal det rulles koster det en krone ekstra.
For selvbetjening bliver prisen 13 kr. for 6 kg. tøj2


Kilder:
Kilde 1: Kaludnborg Folkeblad 27. marts 1968, side 6; Vaskeriet solgt
Kilde 2: Kaludnborg Folkeblad 2. marts 1969, side 6; Vaskeri
Note:

Sidst opdateret 12. marts 2015
©Jyderup Realskole