Medhjælp på Realskolen fru Marie Hansen


1958; Fru Marie Hansen fylder 65 år
Fru Marie Hansen, gift med Valdemar Hansen, Lynghuse, Elmevej, Jyderup, fylder i morgen 65 år. Fru Hansen er en afholdt og venlig dame og meget gæstfri. Hun har forstået at skabe et hyggeligt hjem for dem, hun står nær, og her er dørene blevet åbnet for tre børnebørn, der har fået kærlig omsorg. To døtre bor i Kalundborg. Foruden at passe sit hjem renholder Fru Hansen Realskolen og er et menneske, som alle sætter stor pris på1

1973 feb.; Fru Marie Hansen, 80 år
(I artiklen er der et dårligt billede - originalen skal ses)
Fru Marie Hansen, gift med fhv. arbmd. Valdemar Hansen, "Lynghuset", Elmevej, Jyderup fylder fredag den 2. marts 1973, 80 år.
I ungdommen arbejdede ægteparret på "Kaldredgården", hvor de også havde lært hinanden at kende. Derfra flyttede de til Jyderup, hvor de siden har boet og er blevet kendt som et par flittige og retskafne mennesker. "Lynghuset" blev rammen om et trygt og harmonisk ægteskab og et samlingssted for slægt og venner. Marie Hansen gik først og sidst op i, at være en omsorgsfuld hustru og mor.
Også tre børnebørn fik deres hjem hos Marie og Valdemar Hansen, De to døtre, Esther Jørgensen og Astrid Hansen, bor begge i Kalundborg.
Marie Hansen var i en lang årrække en værdsat medhjælp på Jyderup Realskole samt på "Teglværksgården", og hun sparede aldrig sig selv når det gjaldt om at gaven og gøre alt godt for hjemmet og sine kære.
Samtidig havde hun den sjældne evne ligesom at sprede sol omkring sig, alle bliver mødt med et elskeligt smil og Marie Hansen er aldrig gladere, en når hun kan gøre sine medmennesker en tjeneste.
Selvom der også kunne være modgang, så har hun altid forstået at finde frem til livets lyse sider og hun medvirkede ofte til at skabe stemning når hun spillede på sin harmonika og sang kønne gamle sange. Mellem hjemmet mange venner er hun skattet for sit gode humør og sin enestående gæstfrihed.
Trods de 80 år holder hun hjemmet lige propert og sirligt, og har mange hobby at gå op i, sylter, bager, elsker blomster og er bl.a. også en stor dyreven. Også naturen er hun meget glad for og selv som oldeforældre har Marie og Valdemar Hansen cyklet helt til Langemark i Buerup sogn, for at se til deres første oldebarn. Nu glæder den afholdte og populære fødselar sig til 80 års dagen, der fejres ved en fest med slægt og venner2


Mandag den 1. marts 1976 er det 60 år siden Marie og Valdemar Hansen, "Lysthuset", Lyngvej 23, Jyderup blev smedet i hymnes lænker, og stadig er diamantbrudeparret lige så lykkelige for hinanden, som hin gang i ungdommens vår, taknemlig for, at de har hinanden og de kan blive boende i deres idylliske hus, hvor de har boet i 53 af de 60 år.
Marie og Valdemar Hansen er henholdsvis 81 og 80 år.
Efter giftermålet boede de i et af de huse, der hører under Kattrup Gods. Da de flyttede til "Lynghuset", hørte det under "Teglværksgården" og huslejen var 20 kr. om måneden, mod at Marie bistod med malkningen. Senere fik hun et job på Jyderup Realskole, hvor hun gennem en lang årrække varetog sit job på meget samvittighedsfuld måde og blev afholdt for sin tjenstvillige og venlige væremåde.
Fru Marie Hansen
Lige så afholdt blev Valdemar Hansen blandt arbejdskammerater og foresatte ved vejvæsenet, hvor han var ansat gennem mange år, sidst på Materielgården i Tornved. Valdemar Hansen satte også en ære i at være pligtopfyldende og at yde en håndsrækning hvor der var behov.
I det harmoniske hjem fik ægteparret to døtre som tre børnebørn en tryg barndom. De er - alle fem - vedblivende nært knyttede til hjemmet og kommer meget tit på besøg.
Diamantbrudeparret er to prægtige og elskelige mennesker, som ved deres sammenhold og trofasthed er til smukt eksempel for andre. Det præger både dem selv og det hyggelig hjem, at det er kærlighed og tolerance der er det bærende. "Marie i Lynghuset" møder alle med sit lyse og varme smil og vil altid gøre det godt for sine medmennesker.
Slægt og venner hygger sig ved at komme i hjemmet, hvor alt skinner af properhed, og Valdemar Hansen supplerer sin livsledsagerske på smukkeste måde og er glad for, at kunne tage et nap med i det daglige arbejde, så de sammen kan nyde deres velfortjente otium
Otte oldebørn er med til at fejre festdagen, der markeres ved en familiefest i "Lynghuset"3


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 1958, side 3; 65 år
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 24. feb. 1973, side 6; Fru Marie Hansen, 80 år
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 25. feb. 1976, side 7; Marie Hansen, diamant bryllup
Note:
Alderne på Marie syntes umiddelbart ikke at være korrekt i artikel om diamantbrudeparret,


Sidst rettet 17. oktober 2014
©Jyderup Realskole