Clovis Gauguin
★ 1949 - ✝ RIP april 20153
(Ginger) på Jyderup Realskole og senere privatskolen, bor i Føllenslev (fra Martin Olin /8.13)
Kære Christina Huus
Mine data omkring skolen er: Ansat i 1979 med formning og engelsk som fag.
Forstander på Birkegården fra 1980 til skolen lukkede i 82.
Derefter JP som lærer i engelsk,tysk og fransk. Skoleleder efter Asger Raun, Med venlig hilsen Clovis Gauguin ( Ginger ) 9/8.2014
1

Fra Internettet (linket ses ikke mere - april 2015) men teksten kopieret
Clovis Gauguin og de klare farver (Fredag den 12. marts 2010)
Frem til slutningen af april (2010) kan man møde de farveglade malerier fra kunstneren Clovis Gauguins hånd. Udstillingen vises i øjeblikket på Rådhuset i Højby.
I april måned er det i Administrationscentret i Fårevejle, man kan se kunstnerens malerier.

Clovis Gauguin er oprindelig uddannet som sølvsmed fra Georg Jensen sølvsmedje med medalje i 1969 og har efterfølgende arbejdet som musiker, lærer og skoleleder, samtidig med at han har arbejdet med maleriet.
Som om autodidakt maler og oldebarn af den franske maler Paul Gauguin har det ikke altid været nemt at udstille i Danmark. Clovis Gauguins billeder er ofte blevet bedømt ud fra kendskabet til den berømte oldefars værker. I udlandet er det gået ganske anderledes. Her er Clovis Gauguins malerier modtaget med begejstring og hans malerier er blevet yderst værdsat.
De 20 nye værker, som Clovis Gauguin har malet i 2009, vises nu i Kunstforeningen Solvognen. Inspirationen til malerierne er hentet i naturen i Odsherred og Nordsjælland. Der er tale om symbolistiske billeder. Hvor det handler om farven er han dybt inspireret af Nabismaleriet, der bygger på en postimpressionistisk avantgarde inden for malerkunsten. Også musikken er en stor inspirationskilde for maleren. Farverne er toner og maleriet bliver derved en næsten musikalsk komposition.
Clovis Gauguin har udstillet lokalt i det Vestsjællandske område, men har også været repræsenteret på udstillinger i bl.a. Frankrig og USA. I 2010 skal han desuden udstille i Finland.
Clovis Gauguin, der er født i 1949, bor i dag i Føllenslev2


Kilder:
Clovis Gauguin
fra din by
Kilde 1: Martin Ohlin og Clovis Gauguin
Kilde 2: Din by Asnæs - http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ELSQiXa1hVoJ:dinby.dk/asnaes/clovis-gaugain-og-de-klare-farver+&cd=13&hl=da&ct=clnk (linket ses ikke yderligere)
Kilde 3: Erik Filthuth Filler 12. april 2015
Noter:
Clovis Gauguin
Vi havde den glæde at se "Ginger" til gensynsfesten 2008, flere elever besøgte ham og havde kontakt via facebook
og vi fik alle et glædeligt gensyn med Ginger i tv-serien Auktionshuset, da hans bedstefars billede blev solgt på Bruun Rasmussens auktionen.

Sidst opdateret 3. januar 2017
©Jyderup Realskole