København og Slesvig 1967
Jyderup Realskoles elever 1967
På billedet ses eleverne med deres lærere før afrejsen fra Jyderup i går

For 4., 5., 6. og 7.- klasserne ved Jyderup Realskole er der for tiden ændringer i skoleskemaet, så der i stedet er kommet til at stå skoleudflugter og fridage. 4. og 5. klasse, under ledelse af overlærerne frk. Inger Hansen og fru Møller, var i går på udflugt til København. Klasserne besøgte bryggeriet Carlsberg og om eftermiddagen overværede børnene en forestilling i cirkus Schumann. Kl. 21 var de atter tilbage i Jyderup.

I dag er turen kommet til 6. og 7. klasse, der ligeledes er i København.
Under ledelse af lærerparret Hougaard besøger eleverne
Danmarks Akvarium i Charlottenlund, Fiskerimuseet og bryggeriet Tuborg, og der sluttes af i Tivoli, før turen atter går tilbage til Jyderup. 7. og 8. klasserne havde man i øvrigt måtte give fri i går, da deres lærere deltog i det store stævne på Vallekilde højskole.
I øvrigt trænes der for tiden flittigt på Realskolen til den årlige skoleidrætsdag der holdes på stadion i Holbæk den 16. september 19671

Udflugt til København
II og III Real på Jyderup Realskole var i går på skolens årlige udflugt. Turen gik til København og ledtes af lærerparret Holger Ølholm og fru Thastum Sørensen.
Der blev i dagens løb aflagt besøg på Frilandsmuseet, Radiohuset, og med afslutning i Tivoli.
De yngste klasser, 1., 2. og 3. klasse var ligeledes på udflugt. Eleverne kørte i bus til den nyoprettede eventyrhave i Sorø, hvor H.C. Andersens eventyr kan ses i naturlig størrelse.
Frk. Inger Hansen, frk. Anette Gissemann og fru Orth ledte turen, og man var i Jyderup ved 18.-tiden2

Jyderup elever til Slesvig
28 elever fra 8. klasse og I real på Jyderup Realskole tog i går under ledelse af lærerparret Lise og Børge Hjort-Olsen, på lejrskole i Sydslesvig.
Rejsens mål bliver Christian den 7.s lystslot "Christianslyst" i Süderbrarup i Angel, hvor der skal overnattes.
Herfra går turen ud gennem den gamle danske landsdel med besøg til de mange historiske steder, og der venter eleverne nogle begivenhedsrige og belærende dage3Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 7. sep. 1967, side 4; Jyderup Realskole på udflugt
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 15. sep. 1967, side 4; Udflugt til København
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 24. okt. 1967, side 3; Jyderup elever til Slesvig

Sidst opdateret 19. februar 2015

©Jyderup Realskole