Sverige
Sverigeturen
2. real på lejrskole i Sverige

Søndag morgen, den 25. februar 1973, stod næsten hele anden real på Jyderup Station. Vi tog toget til Københavns Hovedbanegård, hvor vi skiftede til "Skandiapilen". Med den kom vi til Göteborg, og herfra skulle vi med et andet tog til Lerum.
I Lerum blev vore kufferter hentet, men eleverne skulle gå de 7 km til
"Härskogens Friluftsgård". Det var en skøn tur, men det var synd, at det var så mørkt. Nå, de sidste, der nåede lejrskolen, var selvfølgelig tre piger og Holger Ølholm. Vi fik anvist vores værelser og pakkede ud. Da vi var færdige, fulgtes vi alle over for at spise. Senere på aftenen sad vi på gulvet foran pejsen, som vi havde tændt op i. Caspar spillede guitar, vi andre sang til, det var hyggeligt. Som godnatsang tog vi "Boggie-Woogie". Da vi til sidst lå i vore senge, gik Holger Ølholm i bad og han sang, så vi ikke kunne sove.
Næste dag skulle vi gå "Den røde tur" alle sammen. Der var nemlig noget, der hed "Rød tur", "Grøn tur", "Hvid tur" og "Lygtetur".
Det var ture af forskellig længde, og den svenske natur er skøn at færdes i.
Vi havde også et terrænløb.
Vi var i sauna tre aftener i træk, og når vi så bag efter var samlet om pejsen, "Diskotek", og det var skønt at se, hvor dygtig vore to lærere var til at danse moderne.
Da de fem dage var gået, skulle vi hjem. Toget til Göteborg var selvfølgelig forsinket, så vi stod på Lerum Station og trippede. Nogle håbede, vi nåede "Skandiapilen" i Göteborg, andre ikke. Vi nåede "Skandiapilen" i sidste øjeblik og fik anvist vore pladser i en ikke-ryger kupé.
Da vi så edelig kom hjem, var det med gode og glade minder, røde kinder og ømme fødder.
Susanne, 2. real


Kilde:

Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter juni 1973, side 9
©Jyderup Realskole