Tyskland

Tysklandsturen
Vi startede den 7. april 1973 i bus, og turen gik mod Lübeck. Allerede fra starten var humøret højt. Vi standsede undervejs, fordi der jo ikke var toilet i bussen.
Da vi nåede Gedser, var det i god tid, og vi måtte vente et stykke tid. Nå - men om bord kom vi da, og det første, vi gjorde, var at spurte op til alle de billige varer. Ventetiden var lang, og det var køen også, men da det endelig blev vores tur, blev der også købt ind, kan du tro. Konfekt, vingummi, chokolade og cigaretter kom i poser.
Da færgen var nået over, kørte vi lige gennem tolden uden undersøgelser eller noget. Turen gik nu gennem Travemünde, og mod vort hotel i Lübeck.
Da vi ankom, smed vi vor bagage og gik ind i krostuen. Krofatter havde travlt med at sælge Sprudelwasser (sodavand) til os alle.
Så ankom vor danske guide, en ældre dame, som havde bosat sig i Tyskland. Det var desværre regnvejr, så vi måtte køre rundt i bussen. Vi var på rådhuset, i Mariakirken og i Lübecker Dom, hvor der var en kordegn, som slog et par "triller" for os.
Om aftenen kørte vi på diskotek, og der skyllede vi også et par Sprudelwasser ned. Henad kl. tolv kørte vi hjem til hotellet igen, spillede jukebox, dansede med vor chauffør og så på hovedet i kassen.
Næste morgen måtte vi gå frit omkring til kl. 12.oo, for så skulle vi jo hjem. Da tidspunktet nærmede sig, kom vi og tog afsked med vore værter, og vi gav dem et trefoldigt hurra.
Vi kom glade hjem med mindet om en god tur.
Vibeke, 1. real


Kilde:
Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter juni 1973, side 11

Sidst opdateret 3. februar 2015
©Jyderup Realskole