Bjergvandring i Østrig 1975

Bjergvandring
10. klasse 1975
I den lille østrigske by Puch - ca. 10 km syd for Salzburg - samles hvert år den første søndag i september bjergvandrere fra hel Østrig, deriblandt særdeles mange unge mennesker.
En spadseretur i bjergene på 20 km giver ret til at modtage en guldmedalje, mens de, der traver 10 km, før en sølvmedalje for indsatsen.

Da 10. klasse fra Jyderup Realskole var på lejrskoletur i 1975, kom eleverne netop til Puch på det tidspunkt, da denne Volksmarsch skulle afvikles.
Og de hentede guldmedalje med hjem
1

Der er pt. ikke yderligere kendskab til denne tur (2014)
Guldmedalje
Kilde Kalundborg Folkeblad 3. sep. 1976, side 6; På Bjergvandring. Der skal - i bogstavelig forstand - vandres "til den store guldmedalje", sådan at forstå at der uddeles guldmedalje til der går 20 kilometer i bjergene, mens de der går 10 kilometer, får en sølvmedalje.
Denne belønning er ikke indført af Jyderup Realskole, det er simpelthen en i Østrig landskendt skik, indført i den lille østrigske byg, Puch, hvor bjergvandrere fra hele Østrig samles hvert år den første søndag i september, til disse "medalje-ture" i bjergene. Bjergvandringen benævnes "Volksmarch" og den blev sidste år oplevet af Jyderup Realskoles 10. klasse, der alle fik en guldmedalje med hjem.
Puch


Kilde:
Kilde 1: Jyderup Realskoles skoleblad Frikvarter juni 1976, side 6+7. Jyderup Bogtrykkeri
©Jyderup Realskole