1977 Elever på sightseeing i London
31 elever fra Jyderup Realskoles 9.a. og II. real a og b har været på skolerejse til London 24. februar til 3. marts 1977. Allerede i december udsendte første forvarsel om turen, og dette blev fulgt op i slutningen af januar, hvor endeligt program forelå.
Rejsen startede fra Realskolens kollegium med bus til Korsør, hvorfra DSB overtog transporten (gratis, bortset fra pladsbillet) til Esbjerg, hvor 19 timers sejltid ventede holdet. DSB sørgede udmærket for gruppen på såvel ud- som hjemfart. Fra Harwich gik turen med bus til London, hvor der var indkvartering på to hoteller. Af programmet kan nævnes ture til og besøg på: Picadilly Circus, ankomstdagens aften, lys og menneskemylder, loppetorv på Portobello Rd., fodboldkamp, King's Road (butikker), korsang i St. Paul's Cathedral, sightseeing-tur med rundt i London, Madame Tussauds vokskabinet og Planetarium, Post Office Tower (desværre lukket), Westminster, Big Ben, vagtskiftet med Horse Guard, Trafalgar Square, Tower, sejltur på Themsen.
Nogle var i teatret, Jesus Christ Superstar, nogle forsøgte at komme til klassisk koncert i Royal Festival Hall (udsolgt), nogle gik i biografen.
Et par eftermiddage var fri til ture på egen hånd (i grupper på mindst tre), og mon ikke de individuelle ture gav lige så store oplevelser som de fælles programlagte?
Turen var begunstiget af godt vejr (dog regnede det bravt tirsdagen med turen til bl.a. Tower), men alt blev taget med godt humør, og der var ingen uheld undervejs.
Arrangementet kostede 800 kr. pr. deltager excl. lommepenge
Morgenmaden, bacon og æg, blev indtaget på hotellet, frokost m.v. efter eget valg med 2 pund i kostpenge pr. dag, hvilket forslog for de fleste.
Transport i London foregik mest med undergrundsbanen; alle have "Go-as-you-please" kort, der gjaldt til såvel bus som tog.
Rejsen var arrangeret i samarbejde med Skolerejsebureauet og ledet af lærerne Tove Rasmussen, Kirsten Brinkløv, Asger Raun og Knud Erik Brinkløv.
Knud Erik Brinkløv

Se billeder fra denne tur i fotoalbummet
Kilde:
Jyderup Realskoles skoleblad "Frikvarter" juni 1977, side 26-27
Vi sejlede med Dana Regina fra Esbjerg til Harwich, jeg tror også vi sejlede med Dana Regina hjem (den anden færge til England hed Dana Anglia)Huus 2015
Sidst rettet 19. november 2016
©Jyderup Realskole