1961 Skolefest med succes
Skolefest med succes
Jyderup Realskoles skolefest lørdag aften på hotel Skarridsø havde samlet over 300 mennesker eller alt, hvad den store sal kunne rumme, og det blev på alle måder en festlig aften.
Skoleinspektør Vang Petersen bød velkommen, hvorefter tæppet gik for de mange muntre sketches, sange og optrin, alt sammen instrueret ved lærerinde fru Elken og lærer Ølholm.
Bjarne Nielsen "Solhøj", var en glimrende konferencier.
"En tragedie" hed den indledende sketchs, men indholdet svarede dog langt fra titlen, og Leif Johansen var en herlig "Tykke Niels", suppleret af kammerater fra 6. og 7. klasse.
I Hawaiidragter opførte Birte Petersen og Irma Olsen en festlig "hawaiirock", hvorefter Ellis Hansen, forklædt som H. C. Andersen, dygtigt reciterede "Prinsessen på ærten".
Med rette pointering sang Anne Lise Bagge "Calcutta-visen", og første afdeling sluttede med en dramatisering af "Kejseren af Kinesiens land", hvor pigerne fra de yngste klasser var iført orientalske spraglede dragter. Konferencieren Bjarne Nielsen havde formummet sig som Ebbe Rodhe og gav en storstilet parodi på "Sangforeningen morgenrøden". I robotdragter sang to piger, Ruth Jensen og Karin Rasmussen, om "Robotmanden", og så fulgte en afdeling, der nær havde fået taget til at løfte sig. Det var en parodi på "Frikvarter i lærerværelset", hvor elever fra IV mellem var maskeret som de respektive klasselærere, og de blev alle taget lige på kornet. Det var ubetalelig morsomt.
Forrygende succes havde også de to sidste optrædende, Inge-Lise Jacobsen, Jyderup, og Dorte Birch Larsen, Buerup, henholdsvis som syngepige med "Den gamle pavillon" og i visen "Det ku' man ikke i halvfemserne". De var begge dygtige og rutinerede og fik deres velfortjente part af det bifald, der belønnede hver af de ti afdelinger på programmet.
Efter at salen var ryddet, blev ballet indledt med den traditionelle festlige skolemarch, hvorefter der dansedes til Helge Olsens orkester1
Skolefest 1961
skolefest med succes
Jyderup Realskole havde stuvende fuldt hus til sin skolefest på hotel Skarridsø lørdag aften, og det blev en succes som aldrig før medet program, der ramte plet, og med en udførelse, der satte lattermusklerne hos det store publikum på prøve. Fru Elken og lærer Holger Ølholm havde været dygtige instruktører, og man havde i skoleeleven Bjarne Nielsen, "Solhøj", fundet en konferencier, som bevægede sig helt på professionellinje og imponerede alle. Efter at skoleinspektør Vang Petersen havde bud velkommen, opførte elever fra 6. og 7. klasse en sketch "En tragedie", 2 piger dansede Hawaii rock i Hawaii dragter, en pige reciterede "Prinsessen på ærten", og de små piger i flot udstyr opførte "Kejseren af Kinesiens land"
I 2. afdeling havde konferencieren formummet sig som Ebbe Rode og gav på kostelig maner parodien "Sangforeningen Morgenrøden". Der var flere gode solosange. Men størst lykke gjorde parodien "Frikvarter i lærerværelset". Det var lykkedes for de optrædende at skabe en meget tydelig lighed med de forskellige klasselærere, og deres særegenheder blev taget på en prik. Det virkede helt uimodståeligt, især for eleverne på tilskuerpladserne.
Den muntre aften sluttede med dans2


1961, Kalundborg Folkeblad 19. april 1961, side 3; Jyderup Realskoles afslutningsfest Jyderup Realskoles årlige skolefest holdes førstkommende lørdag på hotel "Skarridsø". Underholdningen vil i år komme til at forme sig som en art kabaret, med mange morsomme sketches, optrin, solosang, korsang, monologer m.m.
Skolens lærere, anført af lærer Holger Ølholm og fru Inga Elken, har stået for instruktionen og eleverne er gået til opgaverne med humør.
Forældre og pårørende er velkomne til festen. Aftenen slutter med dans

Billedet her er fra Jørgen Gybel Jensen
Skolefest med succes
Gå ind på facebook "Stationsbyen Jyderup" - og find de fine kommentarer der skrives ved Jørgen Gybel Jensens billed.
Juli 2014 fra Inge-Lise Nielsen (tidl. Jacobsen) Jeg kan tydelig huske den aften. Jeg kan også huske, at Vagn Petersen ikke var meget for min sang, der var jo bandeord i, men da folk begyndte, at smide penge op på scenen styrtede han rundt og samlede pengene op, så var der lidt til skolens drift.(naiv som jeg var, troede pengene var mine). Men den aften fik jeg smag for, at stå på en scene, ikke som prof men på amatør basis. Spiller stadig og har været med i KAT (Kalundborg Amatør Teater) fra starten i 1985. Ikke så meget som sanger men som skuespiller. Synes stadig det er sjovt.

Jørgen Gybel Jensen
20. juli 2014; Det var også det år, vi havde lavet en sketch om et frikvarter på lærerværelset. Der er et billede i billeddelen på denne gruppe med Jørgen Gylling Folkmann som lærer Hjorth, Finn "Pimmer" som Vang Petersen, Leo som Holger Ølholm og undertegnede som P. Larsen (Jørgen Gybel Jensen)


Kilder:
Kilde 1: Holbæk Amts Venstreblad 24. April 1961; Skolefest med dygtige amatører
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 24. april 1961, side 3; skolefest med succes
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 19. april 1961, side 3; Jyderup Realskoles afslutningsfest

Sidst rettet 26. november 2014
©Jyderup Realskole