1966 Bealtes parodi samt
folk og røvere i Kardemommeby
Skolefest med program
Jyderup Realskole og Kollegie har på lørdag aften skolefest på hotel Skarridsø.
Eleverne har - under instruktion af lærerne Holger Ølholm og Varg H. Larsen - indøvet forskellige sketchs, solo- og korsange, parodier og meget andet.
Der er bl.a. stor spænding om en The Beatles parodi, som loves at blive "hylende" morsom!
Forældre og andre pårørende er indbudt, og hotellets store sal plejer at være fyldt til "bristepunktet".
Hotellet henleder for øvrigt gennem skolen opmærksomheden på, at de, der ønsker borde efter forestillingen, gør klogt i at bestille plads forud.
Traditionen tro indledes ballet med skolemarch, hvori samtlige elever deltager.
Leif Munchs orkester, Kalundborg, spiller til dansen1

Beatles parodien var ved at vælte huset
Succesen for Jyderup Realskole og Kollegies fest lørdag aften på hotel Skarridsø blev så drønende, at ruderne klirrede, og det gav genlyd langt væk!
Det var Beatles parodien, der var ved at vælte huset, og det var i ordets bogstaveligste forstand så hylende sjovt, at der ikke har været oplevet noget lignende.
Det burde de ægte The Beatles selv have overværet, de ville være blevet lige så begejstret som publikum, der jublede så det næsten ingen ende ville tage.
For det var ikke blot morsomt, det var tillige knalddygtigt gjort.
En Oscar til de fire parodister og deres refrainsangerinde!
Beatles
Hylende teenagers
The Beatles orkestret kaldtes "The Hot Dog's", og det var Jan Kronbach, der spillede bas, Michael Samuelsen, solo guitar, Esben Mygind, tromme, Claus Blædel, rytme guitar, og refrainsangerinde var Käte Bay Christensen, Holbæk.
Det gik til efter alle The Beatles forskrifter med øredøvende larm, en flok kammerater, piger fra realklassen, var de ellevilde og hylende teenagers, der ville storme scenen.

Hebin 1966
Foto fra Lene Kindvig
Skolebestyrer Hebin

Den alvorlige del
Festen havde samlet så mange mennesker, at hotellets store sal var stuvende fyldt. Skolebestyrer Willy G. Hebin bød velkommen, og gav derefter ordet til aftenens konferencier Liselotte Jensen, der klarede hvervet på charmerende måde.
Programmet indledtes af 3. Real der dygtigt sang "We will be coming round the moutanins" og "We shall overcome", hvorefter der var solosang ved Kate Bay Christensen.
Eleverne fra 5. klasse opførte "En løjerlig svend" og 2 kl. realister stod for den morsomme sketch "Lynbarberen".
Per Olsen, 3. Real, læste "Karneval i Dillerby", og herlige var Jesper Gervin og Bente Jensen som "Hans og Trine" i klassisk opførelse.
"Prinsessen og Ungersvenden", lystig komedie i 4. akter, blev spillet af eleverne fra 7. klasse.
Lene Kindvig og Ayoe Rahbek var to festlige cowboys, 7. klasse gjorde lykke med 3 sange, blandt andre den aktuelle "Storkespringvandet", og Torben Rasmussen fra 3. Real var et fund som festtaler ved "konfirmationsmiddagen".

Ayoe og LeneFra Lene Kindvig
Lene Kindvig og Ayoe Rahbek optræder som festlige cowboys

Det glemte hørelægerne
Det var for alle afdelingernes vedkommende strålende succes, afsluttet med programmets clou
- The Beatles parodien, hvorom skolebestyrer Hebin replicerede, at da myndighederne ville forbyde nytårsfyrværkeriet p.g.a. støj og fare for høreskader, da glemte man vist at tage pigtrådsorkestrene med! Bifaldet stod da også mål med præstationerne.

Vil sent glemmes
Salen blev ryddet og på festlig vis gennemførte eleverne den traditionelle skolemarch med alle elever på gulvet. Også denne afdeling var fornøjelig af overvære. Det blev en aften der vil stå glans om længe, og der måtte da også en ekstra times dans til, ved Leif Munks orkester, Kalundborg, før der kunne tages afsked med elever, forældre, gamle elever, og andre gæster2

2-3 dages skolefester - på Realskolen
Mange ivrige aktører på Jyderup Realskole er i denne tid travlt optaget af at indøve roller til de årlige skolefester. På Realskolen er der to dages fest på hotel Skarridsø, den 24 og 25 denne måned.
Realskolens elever skal opføre den morsomme komedie "Folk og røvere i Kardemommeby" under lærer Varg Larsens instruktion.
Skolens aktører, alle går til opgaverne med vældig interesse, og fra lærernes side ydes der stor støtte bl.a. ved fremstilling at materiel til interiørs, kulisser, dragter.
For Realskolens vedkommende slutter begge aftener med skolemarch og et par timers dans3

Komedie
Jyderup Realskole forsøgte for første gang at dele skolefesten til to dage på grund af større elevtal, og det viste sig at være klogt, idet hotel Skarridsø's store sal begge aftener blev fyldt.
Første aften var det for de ældste klasser samt forældre og pårørende, i aftes for de yngste klasser, børnehaveklassen i beregnet.
Skolebestyrer Willy G. Hebin bød velkommen, hvorefter de flinke aktører opførte den herlige komedie "Folk og røvere i Kardemomme by". Der var mægtig indlevelse i rollerne, og bifaldet var stort og velfortjent. Der måtte adskillige fremkaldelser til, før tæppet "faldt" for sidste gang.
Efter at salen var ryddet blev den traditionelle skolemarch afviklet, og var som altid et flot syn. Der blev begge aftener sluttet med dans til Leif Munks orkester4

Skolefest
Beatlesparodi

Jyderup Realskole sluttede fredag aften de to dages festligheder på hotel Skarridsø, hvor elever opførte "Folk og røvere i Kardemomme by".
Det blev til en stor succes med fyldte huse, fremkaldelser, skolemarch og dans ved Leif Munk's orkester5


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 13. jan. 1966, side 3; Skolefest med program
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 17. jan. 1966, side 3+4; Beatles parodien var ved at vælte huset
Kilde 3: Kalundborg Folkeblad 12. november 1966, side 3; 2-3 dages skolefester - på Realskolen
Kilde 4: Kalundborg Folkeblad 26. nov. 1966, side 3+4; Komedie
Kilde 5: Kalundborg Folkeblad 28. nov. 1966, side 3; Skolefest

Sidst opdateret 8. januar 2017
©Jyderup Realskole