Jan klubben

Vil du være medlem af Jan-klubben?

En af de ca. 300 Jan Klubber, der efterhånden er dannet i landet blev for nogen tid siden dannet af en elev på Kollegiet i Jyderup. Mange af de elever, der skal begynde igen på Kollegiet vil være medlemmer af klubben, hvis formål i første række er at hjælpe politiet, hvor de kan.
Den nye klub appellerer til alle drenge - og piger i Jyderup, der er interesseret i at være medlemmer af klubben, at melde sig for at gøre klubben så stærk som muligt. Der er klubber i både Kalundborg, Slagelse og Holbæk som meget gerne ser, at klubben i Jyderup blomstre op.

Bedrifter sidste år
Klubbens arbejde er som omtalt lagt an på at være politiet behjælpelig med forskellige opgaver i samfundets interesse.
Politiet har i mange tilfælde været meget begejstrede for drenges indsats. Blandt årets bedrifter kan f.eks. nævnes at et medlem i en af Københavns klubber opdagede en brand i et hus i et af byens meget gamle huse. Et andet medlem opdagede indbrudstyve og så videre.
Ved medlemskab i klubben kan man erhverve emblemer, Jan-bøger og desuden har Jan-klubben et medlemsblad, Jan-detektiven.
Men der foregår også mange andre spændende ting i Jan-klubben som animerer til medlemskab1
Bog


Carsten Schwartz Carsten Schwartz 28. november 2013
Husker så udmærket Jan-Klubben. Klubben var stiftet af forfatteren til Jan-Bøgerne, journalisten og forfatteren Knud Meister (far til Birgit Meister, også journalist, kendt fra bl.a. TV).
Personligt har jeg haft den glæde at kende Knud Meister, det sidste halve år inden han (ret uventet) døde, og jeg kan da fortælle jer, han var IKKE kedelig.


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 1. august 1968, side 6; Jan Klubben på Kollegiet
Kilde 2: Carsten Schwartz
Note:

Sidst opdateret 19. oktober 2014
©Jyderup Realskole