1970 Beat på Kollegiet

1970 december Fest på Kollegiet
I aften går det løs på Jyderup Realskoles Kollegium. Eleverne har arrangeret en storstilet fest, hvor den københavnske beatgruppe "Dr. Humle" vil sørge for den rette musikalske atmosfære.
Gruppen er sammensat af professionelle beatmusikere, hvoraf tre kommer fra den nu opløste gruppe "Drys", som blev nr. 3 ved de uofficielle danmarksmesterskaber i Taastrup-Hallen.
Festen er for Kollegiets beboere samt elever fra Realskolen. Venner og bekendte er dog også inviteret med til beat seancen, som slutter efter midnat1

1970 dec. Beat på Kollegiet
Jyderup Realskole holdt i weekenden fest på Kollegiet.
Festkomiteen - Søren Lund, Peter Jespersen, Lars Jensen Holm, Ulla Mortensen og Jørgen Birkholm - havde tilrettelagt arrangementet, og Jørgen Birkholm fortæller her om den storstillede fest:
- Musikken leverede "Doctor Humle" fra København, hvor gruppen, som består af fem mand, har stor succes ved fester, skoleballer og i ungdomsklubber. Gruppen blev i øvrigt nr. 3 ved de uofficielle danmarksmesterskaber i beatmusik.
"Dr. Humle" spillede fortrinligt på Kollegiet. Mange numre fra deres repertoire var iørefaldende, og gruppen høstede stort bifald. Blandt numrene var et par egne kompositioner, "Dr. Humle" og instrumentalstykket "Fem minutter hjemmefra"
Festdeltagerne dansede og morede sig i den dæmpede belysning og udsmykkede sal, mens andre havde travlt i "biksen" hvor man kunne købt alt fra Lys Faxe til kakaomælk
En af skolens elever Torsten Helmer Nielsen, havde produceret et fint lysshow, som var et andet af aftenens højdepunkter.
Mange var i aktivitet et par dage før festen skulle afvikles, bl.a. med planlægning og plakattegning, så udsmykning og tilrettelægning kunne blive så hyggelig som overhovedet mulig. Det vagthavende lærerpar, hr. John og fru Hildegard Larsen gjorde en stor indsats, og var med i afviklingen af festen aftenen igennem2


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 28. nov. 1970, side 6; Fest på Kollegiet
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 1. dec. 1970, side 6; Beat på Kollegiet

Sidst opdateret 19. oktober 2014
©Jyderup Realskole