1970 Kollegiet moderniseres

1970 august Kollegiet moderniseret
Jyderup Realskoles Kollegium har i feriens løb været genstand for en større modernisering og istandsættelse, ligesom mulighederne for at dyrke idræt er ved at blive stærkt udbygget.

Kollegiet består af tre bygninger
To langstrakte, som indeholder henholdsvis drengenes og pigernes værelser, og som indrammer "centerbygningen", der rummer opholdsstuer, køkken og spisesal.
Den mest imponerende modernisering er sket i den midterste bygning. Salen er blevet beklædt med egetræspaneler, moderne og stilrene lamper er ophængt, og det er muligt at variere lysstyrken i de enkelte pærer, så man kan skabe hygge uden stearinlys. Endvidere er køkkenet blevet tip-top istandsat, og dyre apparater, køleskabe, komfurer og beholdere er installeret.
Tre hyggelige og komfortable opholdsstuer er fulgt i kølvandet af moderniseringen. Stuerne er indrettet med henblik på "hjemlig hygge". Der er bløde tæpper på gulvene, dybe og behagelige lænestole - og hele tre tv-apparater. Et til hver stue, inspektør Hehnel forklarer:
Vi får jo om relativ kort tid lejlighed til at tage tysk og svensk fjernsyn samt naturligvis det hensigtsmæssigt at have tre fjernsyn. Der bliver i hvert fald ingen grund til håndgemæng, når aftenens program skal vælges.

Værelserne er næste etape
I nær fremtid skal også værelserne undergå en forvandling. Egepaneler på væggene i både gang og værelser vil blive sat op, og over sengene har man påtænkt at opsætte hylde og reolarrangementer.
Endvidere er der på pigeafdelingen ved at blive indrettet et køkken med kogeplader, ovn og anretterborde.
Der bliver her rig lejlighed for pigerne til at fodre de sultne mandfolk fra den anden fløj.

Idrætsanlæg
Bag Kollegiet er et idrætsanlæg under udvikling. Omkring den store boldbane er områder afstukket til forskellige former for atletik og umiddelbart bag pigefløjen er man ved at omdanne et areal til kombineret skøjtebane, håndboldbane, basket og volleyballbane. Om vinteren overrisles den asfalt, som skal lægges, med vand, og en ideel skøjtebane er en realitet med lidt hjælp af Moder Natur.
Langs boldbanen anlægges fem løbebaner, grave til højde- og længdespring samt slagger til kuglestød. Også en minigolfbane påtænkes.
Ligeledes får de mindste børn et område at boltre sig på, idet en skrammellegeplads også indgår i planerne, som om ikke ret lang tid bliver til realiteter1

Jyderup Realskole 1970
Beklager kvaliteten af billedet


Kilde:
Kilde: Kalundborg Folkeblad 12. aug. 1970, side 6; Kollegiet moderniseret

Sidst opdateret 13. februar 2015
©Jyderup Realskole