1970 Spejdere på Kollegiet

1970 oktober Ny arbejdsmetode, spejdere på kursus på Kollegiet
Patruljeleder og assistenter på kursus på Jyderup Realskole.
50 patruljeledere - og assistenter fra Værhøj og Røsnæs divisioner var i weekenden samlet på Jyderup Realskoles Kollegium, for at gennemgå de nye arbejdsmetoder, som tilføres spejderbevægelsen. Deltagerne var sammen fra lørdag formiddag til sent søndag aften, og i grupper blev indkøringen af systemet gennemdebatteret.

Som en fællesnævner for alt det nye står arbejdssloganet "Hej Spejder!" Det betyder en lempelse af de hidtidige bestemmelser, hvor idealet var, at samtlige spejdere fik et all-round kendskab til så mange spejder aktiviteter som muligt. Det primære ved den nye arbejdsmetode, er at den er bygget på tilvalgssystemet, hvilket er første gang, det praktiseres indenfor den danske spejderbevægelser. Det betyder, at en spejder kun behøver at gennemgå de "strabadser", han eller hun finder tiltalende. Hvis en spejder således nødigt vil ud på orienteringsløb, kan vedkommende slippe for det efter den nye "lov" - "Kan man ikke lide et emne, vil man heller ikke lære det", siger divisionschefen, fru Ane Lise Søvndahl! "Vi har fulgt et skoleeksempel, og det ser ud til at være rigtigt!

Ideel til formålet
Kollegiet i Jyderup var ideel til formålet, fortæller divisionschefen videre. Samtlige deltagere var begejstrede for de dejlige og hyggelige omgivelser, hvor drøftelserne om gruppedynamik - og diskussioner om sangrepertoire foregik.
De nye teoretisk erfaringer skal nu føres ud i praksis, når patruljelederne prøver dem blandt spejderungdommen1


Kilde:
Kalundborg Folkeblad 21. okt. 1970, side 6; Ny arbejdsmetode, spejdere på kursus på Kollegiet

Sidst opdateret 19. oktober 2014
©Jyderup Realskole