10 års jubilæum for Jyderup Realskoles Kollegium

afholdt 29. september 1975

Jyderup Realskoles Kollegie 10 årUnder megen festivitas fejrede Jyderup Realskoles Kollegium 10 års jubilæum i lørdags, og at der var grund til at feste, tør nok antydes.
Alene kostskolens elevantal er på de ti år steget fra 60 til 230 - endda med mange på venteliste.
Dertil kommer eleverne på selve Realskolen og alle var med til at fejre begivenheden. Det skete i et stort "cirkustelt", rejst i dagens anledning, hvor både nuværende og tidligere elever festede på livet løs med skolebal og underholdning.
Til dansen spillede orkestret "Puccy Cats", som også fik lokket lærerne ud på dansegulvet for at få genopfrisket kondien. Musik- og sangpædagog fru Birgit Rasmussen havde - som så ofte før - gjort et stort forarbejde med indøvelse af et alsidigt underholdningsprogram med mange medvirkende. De forskellige festlige indslag - med korsang, sketches oma. gjorde lykke og fik fortjent bifald.

Forstander Peter Hehnel og fru Edith Hehnel var allestedsnærværende og glædede sig over, at de deres mange glade børn udfolde livsglæden.
Der er et dejligt kammeratligt sammenhold på Jyderup Realskole og Kollegium, hvor også lærerstaben er vokset i takt med elevantallet. For der var for ti år siden var ansat 12 lærere, i dag er der 33 lærerkræfter, plus de øvrige ansatte på Kollegiet.
Kostskolen er blevet et værdifuldt aktiv i byen og dermed for kommunen - og da også uden for kommunens grænser, med Den lille kostskole i Ll. Stokkebjerg, i Svinninge kommune, og Birkegården i Viskinge, og Gaardes Kostskoleafdeling i Kalundborg. I Jyderup er Realskolen og Kollegiet ligeledes indenfor de ti år udvidet med ejendommen Slagelsevej 3, Stedinghus på Chr. F. Jensensvej, ny fløj på Kollegiet samt .Søbæksgården. I alt syv udvidelser og tilkoblinger til skole og kollegium, og så er der yderligere både en ny skole og en idrætshal på tegnebrættet! Sig så ikke, at jubilæumsfesten ikke var berettiget. Der kan næppe præsteres mage til vækst indenfor de private skoler i det ganske land1


Kilde:
Kalundborg Folkeblad 29. september 1975, side 6; 10 års jubilæum på Kollegiet

Sidst opdateret 12. november 2014
©Jyderup Realskole