Georg Stage
Georg Stage 1976 Åbent hus på Georg Stage i Kalundborg i august 1976
Skoleskibet Georg Stage er i disse dage på besøg i Kalundborg. Det ankom i går eftermiddag og ligger nu ved honnørkajen i Vesthavnen og tager først herfra på mandag.
Under besøget vil skibet få besøg af skoleelever fra Vipperød og Jyderup, ligesom det skal have efterset en af hjælpemotorerne.
Georg Stage er på sit årlige sommertogt i de danske farvande, og det kommer fra Ålborg og turen går fra Kalundborg videre til Øresund, inden skibet skal på orlogsværftet og rigges af for vinteren. Søndag eftermiddag er der "åbent hus" for interesserede mellem kl. 14 og 161
Jyderup - ungdom på Georg Stage
Inviteret gennem Foreningen til Søfartens Fremme og Dansk Skibsadoption har 125 kostelever fra Jyderup Realskole, Birkegården i Viskinge og Stedinghus i Jyderup, gæstet skoleskibet "Georg Stage" i Kalundborg havn.
Eleverne blev modtaget på skibet af kaptajn Berner Jespersen og kosteleverne blev opdelt i små hold, der blev vist rundt på det store, og smukke skib af søfartseleverne. Efter rundvisningen samledes alle eleverne på banjen (elevernes sove- og opholdsrum), hvor der blev vist en film fra et af "Georg Stages" mange togter, og kaptajn Jespersen fortale på en interessant og levende måde om skibets historie og om uddannelsen til sømand.
Der blev serveret forfriskninger, og da alle igen var på dæk, satte skoleskibets elever sejl, for at demonstrere deres færdigheder i rigningen, et imponerende syn.
Slutteligt fik Realskolen af kaptajn Jespersen overrakt et billede af skibet til ophængning på skolen, og fra Realskolen takkedes der for modtagelsen og for den store oplevelse det havde været for de unge2
Georg Stage 1976


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 27. aug. 1976, side 2; Georg Stage i Kalundborg
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 31. august 1976, side 6; Jyderup Realskole på Georg Stage

2015 juli; Tina Mortensensa søn skal på togt med Georg Stage
a) Afgangselev 1979

Sidst opdateret 2. august 2015
©Jyderup Realskole

Georg Stage 1976

Sidst opdateret 19. marts 2015