Niels Tom Jacobsen og Finn Tüchsen


1964 Niels Tom Jacobsen og Finn Tüchsen skal deltager i program for landsplanlægning

To unge Jyderup studerende, administrationsspecialist Niels Tom Jacobsen, søn af fabrikant Svend Jacobsen, Holbækvej, Jyderup, og gymnasiast Finn Tüchsen, søn af Civilingeniør Tüchsen, Jernbanevej, Jyderup, er der som omtalt kommet en ærefuld indbydelse til deltagelse i en landsplanlægningskongres i Kurhaus, Baden-Baden. Indbydelsen er sendt via professor Paul Luchtinberg fra "Die Friedrich Naumann-Stiftung", og baggrunden for indbydelsen er den, at Niels Tom Jacobsen i sin egenskab af konsulent for Konservativ Ungdom havde skrevet en artikel om landsplanlægning på grundlag af Vestsjællandsplanen, som K.U. organisatorisk fulgt op.
Endvidere skrev såvel Niels Tom Jacobsen som Finn Tüchsen flere indlæg til en enquete i en tysk avis, der søgte at belyse industriens placering i egnsplanlægning.
Det er emner, vi indenfor K.U. har beskæftiget os meget med, siger Finn Tüchsen. Hvor mange, der deltager fra Danmark, har vi ikke fået klarhed over, vi har foreløbig hørt tale om gymnasiast Ole Petersen fra Slagelse.
Kongressen i Baden-Baden afvikles den 19-21. marts, og det emne, der opgives, hedder "Landsplanlægning som samfundspolitisk opgave"


Kilde:
Kalundborg Folkeblad 17. mar. 1964, side 4; To Jyderup studerende skal deltager i program for landsplanlægning
Note:
Se Svæveflyveklubben med Niels Jacobsen, Finn Tüchsen og Ole Petersen

Sidst rettet 27. januar 2015
©Jyderup Realskole