1963 Skærmydsler og ærgrelser

Realskolens skolefest
Jyderup Realskoles årlige skolefest manifesteres i år ved hele to skolekomedier, der opføres lørdag den 30. november på hotel "Skarridsø". Eleverne indøver for tiden under instruktion af lærer Holger Ølholm Gustav Wied's Skærmydsler og Soya's En ærgrelse på vandring.
Det er er en måneds tid siden, man begyndte, og aktørerne går ind for rollerne med liv og lyst. Det er elever for 2. og 3. realklasser, der skal vise deres sceniske talenter, og det plejer de at slippe vælig fint fra.
Festaftenen slutter med nogle timers dans. Skoleinspektør henstiller til elevernes forældre, gamle elever og i øvrigt alle venner af skolen at slutte op om skolefesten og allerede nu reservere aftenen1

Skærmydsler og ærgrelser ved Realskolen
Gustav Wieds "Skærmydsler" vil blive opført af elever i 1. real og Soyas Ærgrelse af elever fra hele realafdelingen ved Jyderup Realskoles fest i morgen aften på hotel "Skarridsø".
Under instruktion af lærer Holger Ølholm øves der flittigt i rollerne, som alle går op i med liv og lyst.
Der er også blevet malet flotte kulisser, og her har to elever, Karin Hebin og Ole Jantzen, dygtigt hjulpet lærer Holger Ølholm.
Efter tæppefald stilles op til den årlige skolemarch, og her vil, for første gang, børnehaveafdelingen være med til den festlige march, som er optakten til dansen til fru Lis Vangs musik.
Det vil være klogt at komme i god tid, da der plejer at være mere end fuldt hus2


Kilder:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 15. nov. 1963; Realskolens skolefest
Kilde 2: Kalundborg Folkeblad 29. nov. 1963; Skærmydsler og ærgrelser
©Jyderup Realskole